VIRTUELNA DEČIJA PREDSTAVA “PUT OKO SVETA – PREDSTAVA ZA DECU DO 100 GODINA”

Shodno preporuci resornog ministarstva, sve vreme trajanja vanrednog stanja, lajkovački Kulturni centar se kontinuirano trudi da svojoj publici obezbedi virtuelne programske sadržaje.

Ovoga puta, na virtuelnom dečijem pozorišnom repertoaru Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac je pozorišna predstava “Put oko sveta – predstava za decu do 100 godina”.

Avanturistička komedija za decu do sto godina, kako kaže i sam pisac, vodi nas na putovanje oko celog sveta. Tri junaka ove komedije Cvetko, Skitko i Marica polaze na put do Italije i tamo nas upoznaju sa njihovim znamenitostima, kompozitorima, slikarima, velikim vojskovođama, a tu nalaze i prostora da nam odglume i deo Romea i Julije, na njihov način, naravno. Kroz svoj neobični put upoznaju nas sa zanimljivim kulturama Španije, gde će nam dočarati i samu koridu, zatim daleku Ameriku i njene Njestern junake, pa zatim još dalji Japan i njihove opasne borilačke veštine, preko Bliskog istoka i strašnog Alibabe, pa sve do Engleske i Rusije. Nakraju dolaze u svoju Srbijicu na tople i mirisne projarice. Ova dinamična i VEOMA POUČNA I EDUKATIVNA pozorišna igra će urnebesno zabaviti i zagolicati želju naših malih gledalaca za novim saznanjima o ovim divnim prostorima.

Režija: Fuad Tabučić
Igraju: Snežana Knežević, Aleksandar Kanjevac i Fuad Tabučić
Kostim i scenografija: Ivana Kerkez
Muzika: Stevan Milošević

Lajkovački Kulturni centar “Hadži Ruvim” se zahvaljuje BALKANSKOJ TRUPI “ARA” I FUADU TABUČIĆU na ovoj predstavi.

Related posts