SREDNJA ŠKOLA U LAJKOVCU AKTIVNO GRADILIŠTE

Neposredno pred proglašenje vanrednog stanja u Srbiji, usled epidemije virusa korona, nakon četiri decenije, po prvi put od njenog otvaranja, započeta je kompletna obnova Srednje škole “17. septembar” u Lajkovcu.

Podsećanja radi, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i lokalna samouprava su za realizaciju ovog projekta izdvojile ukupno 240 miliona dinara.

Prilikom otpočinjanja radova najavljena je kompletna rekonstrukcija ovog važnog školskog objekta: zamena postojećeg betonskog crepa na krovu modernim plastificiranim aluminijumom, najavljene su zamene svih instalacija, parketa i prozora, nova galerija koja će na više od 300 kvadrata imati čak devet učionica. Radovi obuhvataju uređenje i 1,4 hektara školskog dvorišta, izgradnju dva nova igrališta i pešačkih staza. Radi se i rekonstrukcija fiskulturne sale…

Rok za završeta kompletne temeljne rekonstrukcije svih 4 000 kvadrata lajkovačke srednje škole je 230 radnih dana.

Novonastale okolnosti tokom prvog meseca izvođenja radova na rekonstrukciji školskog objekta nisu uticale na planiranu dinamiku radova, a s obzirom na činjenicu da nema nastave, nema ni prvobitno izvesne potrebe za usklađivanjem radova sa izvođenjem nastave, tako da se radovi odvijaju punom parom. Inače su već bile isplanirane faze radova, kako bi se omogućilo da se nastava tokom rekonstrukcije škole odvija nesmetano.

Prezadovoljna dinamikom izvođenja dugoočekivanih neophodnih radova, direktorka škole Kosana Grčić je za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Rekonstrukcija Srednje škole ,,17 septembar” u Lajkovcu odvija se nesmetano od marta meseca. Postavljanje nove krovne površine privodi se kraju, kao i radovi na fiskulturnoj sali.

Odsustvo učenika zbog korona virusa omogućilo je brže izvođenje građevinskih radova. Vesele dečije razgovore i zvuk školskog zvona zamenili su udari čekića i brujanje mašina prilikom izvođenja radova. Unutrašnjost škole biće sanirana nakon završetka radova na krovu ,fasadi i stolariji.Učenici i profesori naše skole u narednoj školskoj godini uživaće u oplemenjenom prostoru urađenom po standardima koji zahtevaju upotrebu novih tehnologija, a sve u cilju očuvanja zdravlja naših učenika.

Kancelarija za javna ulaganja i opstina Lajkovac na čelu sa predsednikom Andrijom Živkovićem prepoznali su znacaj ulaganja u objekat srednje skole u Lajkovcu i time istakli obrazovanje kao prioritet svoga rada, želeći da mladi ljudi po završetku školovanja nastave da žive i rade u lajkovcu.”

Realizacijom započetih radova, Lajkovac će imati srednju školu po svim savremenim standardima, jednu od najmodernijih u regionu, a i u Srbiji.

Related posts