ČETVRT VEKA ODELJENJA MUZIČKE ŠKOLE U LAJKOVCU

Povodom jubileja, 25 godina postojanja Izdvojenog odeljenja u Lajkovcu valjevske Muzičke škole “Živorad Grbić” i u susret upisnom roku novih polaznika, direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić je za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Izdvojeno odeljenje valjevske muzičke škole u Lajkovcu uspešno radi punih 25 godina. Danas ono broji oko 70 učenika, a kvalitetan rad škole omogućava mlad, izuzetno stručan kadar i vrlo lep prostor u kojem odeljenje funkcioniše. Poslednjih godina, raste interesovanje mladih Lajkovčana i za nastavak školovanja u srednjoj muzičkoj školi, a verujemo da na to utiču češći koncerti lajkovačkog odeljenja u Lajkovcu ali i u Valjevu. Zahvaljujući saradnji sa Opštinom Lajkovac i Kulturnim centrom, škola realizuje tradicionalne novogodišnje i prolećne koncerte otvorene za građanstvo, a sve je veći broj internih i javnih časova zahvaljujući talentu naših učenika.

Svesni činjenice da je naročito u malim sredinama potrebno negovati i kulturu i dobar ukus kod najmlađih kako bi se sredina razvijala, muzička škola sarađuje i sa PU „Leptirić“ kroz realizaciju muzičkih radionica i edukativnih koncerata od strane profesora škole.

Zainteresovani mališani, u lajkovačkom odeljenju muzičke škole mogu učiti klavir, violinu, violončelo, harmoniku i gitaru, a u ovoj školskoj godini planiramo i upis mališana mlađih od 8 godina u pripremni razred, u kome mogu raspevati svoje glasiće, razviti muzički sluh i ritmičke sposobnosti i upoznati se sa osnovama muzičke pismenosti.”

Related posts