VIRTUELNI KONCERTNI PROGRAM LAJKOVAČKOG KULTURNOG CENTRA:GODIŠNJI KONCERT PLESNOG STUDIJA “IDEA” LAJKOVAC

Jedan od brojnih zanimljivih, vrednih pažnje i izuzetno posećenih koncertnih programa lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim”je svakako već tradicionalni Godišnji koncert plesnog studija “IDEA” Lajkovac.

Snežana Škorić, direktorka KC “Hadži Ruvim”, posebno je ponosna na rad baletske sekcije i vidno je zadovoljna interesovanjem lajkovčana za baletski koncert. U izjavi za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekla:
“Rezultati višegodišnjeg rada balestskog studija „IDEA“ iz Obrenovca, koji radi pod okriljem Kulturnog centra, prikazani su na Godišnjem koncertu. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa balerinom i koreografom Natašom Ninković, koja vodi baletsku sekciju i ponosni na rezultate naših mališana. O njihovim rezultatima najbolje svedoči sve veći broj članova ove sekcije, kojih trenutno ima oko 60 i prepuna sala posetilaca na samom konceru. Kulturni centar će nastaviti i u budućnosti da radi na unapređenju uslova za rad sekcija čiji su članovi naši najmlađi sugrađani, jer je briga o deci i mladima jedna od najviših i najvažnijih obaveza i dušnosti, ne samo Kulturnog centra i svih ostalih javnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Lajkovac, već celokupnog društva. Podsetila bih, da je jedna od prvih aktivnosti prilikom početka radova na renoviranju i adaptaciji ovog objekta, bila upravo renoviranje prostora namenjenog radu baletske i folklorne sekcije, što je dalo i vidljive rezultate.”

Koncert baleta je svakako pravo osveženje za lajkovačku publiku, a postojanjem i radom baletske sekcije, edukovana je i iskristalisana i baletska publika, što je značajan pomak za jednu malu sredinu.

Ovo je prilika da se, usled nemogućnosti realizacije planiranih sadržaja, u okviru virtuelnog programa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” tokom vanrednog stanja, svi zajedno podsetimo ovog lepog događaja, još jednog u nizu zanimljivih sadržaja, u širokoj lepezi aktivnosti i programa lajkovačkog Kulturnog centra.

Godišnji koncert plesnog studija “IDEA” Lajkovac, održan juna prošle godine, možete pogledati putem linka:

https://www.youtube.com/watch?v=CvZb-hBbX20

Related posts