POŽAR U LAJKOVCU

Jutros u zoru, izbio je požar u radionici Zorana Tejića u Lajkovcu. Povređenih nije bilo, a požarom je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Vlasnik radionice kaže, da se požar u radionici u dvorištu porodične kuće dogodio jutros oko 4 sata, da je on prvi primetio požar i odmah reagovao. Pozvao je vatrogasce i istog momenta krenuo sam da gasi požar.Lajkovački vatrogasci stigli su bukvalno za nekoliko minuta i dali sve od sebe da se požar lokalizuje i ugasi. Požar se brzo širio i povukao se najpre ka garaži i u tom delu je brzo lokalizovan. Radionica je pretrpela maksimalnu štetu, koja se procenjuje na 25 – 30 000 evra. Reč je o stolarskoj radionici, sa kompletnom neophodnom kvalitetnom opremom. Izgorele u “hoblerice” i druge skupe mašine i oprema za stolarski zanat. Radionica nije bila osigurana. Uviđaj je trajao do nešto posle 9 časova, a prema prvim nalazima, uzrok požara su najverovatnije instalacije.

Reč je o gusto naseljenom delu u ulici Vuka Karadžića i prava je sreća da je požar koji se dogodio u zoru odmah primećen i da je usledila brza i adekvatna reakcija i vlasnika i vatrogasaca.

Ipak, vatrena stihija je potpuno uništila jednu od malobrojnih zanatskih, stolarskih radionica u okruženju. Zoran Tejić je vredan mlad čovek, odličan majstor, kome je požar u trenu odneo puno. Zoranove zlatne ruke su puno toga uradile i stvorile u životu, nesebično je uvek na sve načine pomagao svima, marljivo je radio i sticao, za dokolicu nije znao. Jutros je skrušen i u neverici gleda šta je od vatrene stihije ostalo. Njegova stolarska radionica je uništena. Nije želeo ni da se zgarište njegove radionice slika.

Related posts