NA VIRTUELNOM POZORIŠNOM REPERTOARU LAJKOVAČKOG KULTURNOG CENTRA “IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVMO”

https://www.youtube.com/watch?v=sUw0SHdQdns&feature=youtu.beKulturni centar “Hadži Ruvim Lajkovac”postupa shodno preporuci Ministarstva kulture i informisanja Srbije, koje je pozvalo ustanove kulture u Srbiji da učine maksimalno dostupnim na internetu svoje digitalne sadržaje, kako bi olakšale stanovništvu period izolacijezbog epidemije korona virusa.

Kao alternativu za svoj ovomesečni pozorišni program, nakon dečije predstave, zapravo mini mjuzikla “Maštošumske pitalice” i komedije “Hor bečkih dečaka”, Kulturni centar “Hadži Ruvim” ovoga puta na svom virtuelnom repertoaru ima kultnu pozorišnu predstavu “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”.

KC “Hadži Ruvim” ističe da posebnu zahvalnost duguje produkciji YugoArt iz Beograda, sa kojom ima dugogodišnju saradnju, kako za ovu predstavu tako i prethodnu predstavu “Hor Bečkih dečaka”.

O PREDSTAVI:

Duhoviti tekst Milana Raleta Nikolića IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVAMO prvi put u formi pozorišne predstave nakon 40 godina od premijere ove kultne televizijske drame, izvedena je prošle godine. Ova televizijska komedija 1993. godine proglašena je za najbolju tv dramu po oceni kritike i publike.

Režiju je radio Erol Kadić, a glavne uloge poverene su Nedi Arnerić i Feđi Stojanoviću. Ova komedija govori o dvoje ljudi koji se sreću u vozu na relaciji Niš–Stalać–Paraćin–Beograd. Sa jedne strane je dobroćudni seljak iz Stalaća – Milić, a sa druge računovođa, odmerena i stidljiva – Borka.

“Da li je moguće da se u jednom danu desi nešto što čekaju ceo život? Da li je ljubav na prvi pogled ostvariva? Naša priča je dokaz da za ljubav nikad nije kasno. Preciznim i poetičnim tekstom, sjajnom glumom i diskretnom režijom ova predstava će vas nasmejati, raznežiti i pružiti dokaz da je ljubav glavni pokretač života”, navodi se u opisu predstave.

link za novu onlajn predstavu “Izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo”:

Related posts