KOMUNALNO U SLUŽBI HIGIJENSKE BEZBEDNOSTI I OČUVANJA ZDRAVLJA GRAĐANA

Javno preduzeće za komunalne poslove„Gradska čistoća“ još jednom podvlači da je, u skladu sa odlukama Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac i Stručnog operativnog tima za epidemije, intenziviralo dezinfekciju javnih površina i sve ostale higijenske mere iz svoje nadležnosti. Osnovni cilj je održavanje maksimalne higijene ulica, trotoara i svih ostalih javnih površina, uključujući i redovno uklanjanje smeća i divljih deponija.

Dezinfekcija se obavlja natrijum-hipohloritom, sredstvom preporučenim od Svetske zdravstvene organizacije,na osnovu preporuka države. Rukovodstvo „Gradske čistoće“ je u komunikaciji sa kolegama iz drugih opština, pogotovo okolnih, koje javne površine takođe dezinfekuju natrijum-hipohloritom. Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije obezbeđene su dovoljne količine ovog sredstva.

Komunalno preduzeće je osposobilo još jednu cisternu za prskanje ulica, s obzirom da se druga koristi za dostavu vode. Nabavljeno je i pet novih atomizera, od kojih su dva mašinska, za prskanje ulaza u zgrade i drugih javnih površina.

Lajkovačko komunalno preduzeće je sve raspoložive resurse (radnike, opremu, sredstva) stavilo u funkciju pojačane higijene i očuvanja zdravlja građana.Radi čistilica,kamioni kiperi, smećari i podizač, čiste se divlje deponije u prigradskom i na seoskom području.

Komunalno preduzeće je orijentisano na brigu o građanima tako da će i ubuduće činiti maksimalne napore na održavanju higijene, a sugrađane moli da joj u tome pomognu i ličnim primerom. Kontakt telefon komunalnog preduzeća otvoren za pozive građana je 014 3431-194.

Related posts