KOMUNIKACIJA IZMEĐU MALIŠANA I VASPITAČA “LEPTIRIĆA” OČUVANA I U VANREDNOM STANJU

U danima vanrednog stanja, dok je na snazi Odluka o zatvaranju svih predškolskih ustanova, komunikacija između mališana i vaspitača Predškolske ustanove “Leptirić” ne prestaje.

Posredstvom savremenih tehnologija oformeljene su grupe preko kojih je omogućena stalna komunikacija roditelja i dece, kako bi, bar na ovaj način bio omogućen kontakt i uvid u to na koji način najmlađi provode vreme van ustanove.

Vaspitači šalju predloge igara i aktivnosti kojima deca mogu da se bave, ali takođe i roditelji mogu da šalju radove.

Takođe, stručni saradnici će biti uključeni u komunikaciju u cilju savetodavnog rada sa roditeljima.

Kako bi mališanima omogućili dodatne sadržaje primerene njihovom uzrastu, na TV “Pruga”, od 24.3.od 10 časova, počeće emitivanje dečjih nastupa iz Lajkovca, ali i iz mesta širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske.

“Ovo će biti prilika da se na edukativan način provede vreme, ali i podseti, možda neko i prepozna na snimcima iz ranijih godina.

Nagoveštavamo da obustava redovnog rada predškolskih ustanova, ne znači potpun prekid rada ustanove i zaposlenih, već obustavu realizacije vaspitno – obrazovnog rada sa decom i prilagođavanje okolnostima koje iziskuju stalno pracenje mera i preporuka nadležnih institucija.

U saradnji sa Pedagoškim kolegijumpm, direktor sačinjava Nedeljni plan dežurstva od 9 – 13 časova, posebno vodeći računa o zaštiti pojedinih kategorija zaposlenih.

Draga deco, poštovani roditelji i ostali sugrađani, želimo vam da u dobrom zdravlju provedete ove dane.

Ostanite kod kuće, zaštitite sebe i sve ostale!

Stranica vrtića je PU “Leptirić” Lajkovac m.facebook.com”, rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka “Leptirića Mila Lončar Mitrović.

Related posts