ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

 

Održana je najverovatnije jedna od poslednjih sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac u ovom sazivu, 120. – ta po redu. Dnevni red je sadržao osam tačaka, od kojih su se najvažnije odnosile na opravdanost korišćenja budžetske rezerve.

U izjavi za medije, neposredno nakon sednice veća, predsednik opštine Andrija Živković je rekao:
“Tokom ove sednice izdvojile su se dve tačke koje se odnose na opravdanost upotrebe budžetske rezerve. Razlog tome je što mi još uvek nismo imali rebalans budžeta, što očekujemo da će se desiti u prvim jesenjim danima, nakon konstitutivne sednice Skupštine. Zbog epidemije COVID – 19, morali smo da koristimo tekuću budžetsku rezervu. Takođe, zbog visokih temperatura povećana je potrošnja vode i potreba angažovanja cisterni sa vodom, novac smo u tu svrhu preusmerili u komunalno preduzeće “Gradska čistoća”.

Veće je dalo saglasnost na jedan mini paket odluka, koje su se odnosile na sport, zapravo na fudbalske klubove koji su u međuvremenu ušli u viši rang takmičenja. Reč je o FK Železničar, FK Strmovo i FK Ratkovac, kojima je dozvoljeno da izmene planove i programe svojih klubova, upravo zbog toga što su promenili rang takmičenja.

U cilju lakšeg i efikasnijeg poštovanja svih mera koje su na snazi u borbi protiv COVID – 19, i ova sednica veća održana je u velikoj sali Gradske kuće.

Related posts