ASFALTIRAN PUT ZA PROTIĆE U VRAČEVIĆU U DUŽINI OD 2,5 KM VREDAN 25 MILIONA DINARA

Nije zapamćeno da je u skorijoj prošlosti u lajkovačkoj opštini u cugu asfaltirano 2,5 kilometra nekog puta. To se upravo dogodilo u Vračeviću. Asfaltiran je put za Protiće u dužini od upravo 2 500 metara. Radovi vredni 25 miliona dinara finansirani iz lokalnog budžeta.

Shodno okolnostima, ovaj za meštane posebno značajan momenat protekao je bez prevelike pompe, masovnijeg okupljanja i uz kratko obraćanje medijima predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića, koji je sa najbližim saradnicima obišao radove i obraćanje predsednika Mesne zajednice Vračević Marka Kostića.

Okupljanje na trasi bilo je minimalno, uz kratko zadržavanje uz poštovanje svih pravila u vanrednom stanju.
Pre svega, rečeno je da neće biti odlaganja planiranih infrastrukturnih radova na području lajkovačke opštine, ali će oni svakako biti realizovani u obliku preporuka i mera Vlade Srbije.

Put za Protiće u Vračeviću, istakao je predsednik Živković, bila je jedna vrlo zahtevna i kompleksna deonica, čijoj realizaciji je prethodilo preko sto saglasnosti, posebno prilikom rešavanja imovinsko – pravnih situacija na ovoj trasi, pri čemu su značajnu pomoć i doprinos dali upravo sami meštani.

“Put za Protiće prolazi skoro kroz sam centar sela i izlazi u Bogovađi, tako da će svi meštani Vračevića koji gravitiraju ka Lajkovcu, a i Ljigu, i imati skraćeni put do svojih odredišta. Opština Lajkovac je izdvojila značajna sredstva za realizaciju vog projekta, koji je koštao 25 miliona dinara. Širina urađenog puta je četiri metra, sa bankinama sa obe strane. Opština Lajkovac u skorijoj prošlosti nije imala ovakav projekat da se jedna deonica odjednom uradi u dužini od 2,5 kilometra,” rekao je predsednik Živković.

Marko Kostić, predsednik MZ Vračević izrazio je veliku zahvalnost opštini Lajkovac na rešavanju infrastrukturnih problema u Vračeviću i posebno zadovoljstvo što je urađen upravo put za Protiće, koji je od velikog značaja za meštane. Protić je napomenuo i da je put za Protiće jedan od prioriteta koji je mesna zajednica sa rukovodstvom opštine zacrtala kao cilj i jedan od prioriteta tokom ovog mandata.

Predsednik opštine Andrija Živković je napomenuo da je opština Lajkovac u Vračeviću uradila puno na revitalizaciji i izgradnji putne mreže i da će nastaviti istim tempom, kako na planu putne mreže, tako i na rešavanju drugih problema, poput važne izgradnje vodovodne mreže. Živković je najavio i istale putne pravce koji su u planu u Vračeviću: put za Žujoviće (Žujanski kraj) u dužini od hiljadu metara, Put za Baboviće u dužini od 1,3 km i put za Spasiće u dužini od 800 metara.

Pored toga, aktuelni su i drugi radovi na području lajkovačke opštine. Upravo je završena izgradnja parka u centru Lajkovca na prostoru stare Zelene pijace, u toku su završni radovi na parternom uređenju bazena, a u toku su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Slovcu, napomenuo je predsednik Andrija Živković.

Related posts