“LEPTIRIĆI” IDU U SMEDEREVO NA FESTIVAL MUZIČKOG STVARALAŠTVA

U Smederevu će u sredu 18. marta biti održan 17. Festival muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača “CVRČAK” koji organizuje Udruženje vaspitača u saradnji sa domaćinom manifestacije Predškolskom ustanovom „Naša Radost”. Festival u Smederevu tradicionalno okuplja preko hiljadu mališana iz skoro 30 gradova u Srbiji.

” Na Festivalu muzičkog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta u Smederevu, lajkovačku Predškolsku ustanovu “Leptirić” predstaviće starija grupa koju vode vaspitačice Jelena Jovanović i Marina Nedeljković.Lajkovački mališani će se na ovom prestižnom dečijem festivalu, na kome tradicionalno učestvuju, predstaviti ritmikom pod nazivom “Kad bi sva deca na svetu”. Roditelji i ostala zainteresovana publika mogli su ovu taču videti na završnoj priredbi predškolaca, a što se tiče nastupa u drugim gradovima, za ovu grupu to će biti premijerni nastup.

Festival u Smederevu je takmičarskog karaktera, okupiće 28 vrtića iz cele Srbije, koji će se takmičiti u više kategorija. Pored ritmičkih koreografija, učesnici će se takmičiti u solo i horskom pevanju, kao i folklornom stvaralaštvu”, rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar.

Muzički festival „Cvrčak”, 17.-ti po redu, počinje u sredu 18. marta u 10 časova u smederevskom Centru za kulturu, a po dosadašnjoj praksi, proglašenje pobednika i dodela diploma uslediće nakon nedelju dana.

Počinje sezona dečijih festivala u Srbiji, a Predškolska ustanova “Leptirić” Lajkovac je ne samo redovan učesnik, već i favorit svih važnijih dečijih festivala u državi.

Related posts