SVE JE SPREMNO ZA ZASEDANJE LOKALNOG PARLAMENTA

Današnja, 115. – ta po redu sednica Opštinskog veća, poslednja je pripremna pred predstojeću sednicu Skupštine opštine, poslednju u ovom sazivu lokalnog parlamenta, koja će biti održana početkom naredne sedmice, odnosno u utorak 3. marta.

Rezimirajući odluke sa današnje sednice i najavljujući predstojeće zasedanje lokalnog parlanetna, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je u izjavi za medije rekao:

“Od bitnijih tačaka koje su se danas našle na dnevnom redu svakako je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u poslovanju JP “Gradska čistoća” za prošlu godinu, koji će se takođe naći pred odbornicima u utorak. Pored preko dvadeset tačaka, pred odbornicima će se u utorak naći i dve najzanimljivije odluke: Usvajanje Programa poljoprivrede za 2020.-tu godinu i imenovanje direktora komunalnog preduzeća, tako da očekujemo da u utorak usvojimo ova dva predloga. I sa tim završavamo sa održavanjem sednica Skupštine u nekom narednom periodu, zapravo do konstituisanja novog saziva, nakon održavanja izbora krajem aprila. Pri tom, sednice veća će se i ubuduće održavati normalno. Ako bude potrebe, može se održati i sednica Skupštine, ali mislim da za to neće biti potrebe. Sve neophodne odluke naći će se na ovoj poslednjoj sednici pred sadašnjim sazivom lokalnog parlamenta i sa tim završavamo sa skupštinskim obavezama u prvoj polovini ove godine.”

Related posts