BROJNA AKTIVNA GRADILIŠTA U LAJKOVAČKOJ OPŠTINI

Za razliku od nekih ranijih vremena u kojima se pauza u građevinskoj sezoni poklapala gotovo sa čitavim zimskim periodom, veće pauze u građevinskoj sezoni više gotovo da i nema, pa se i tokom ove zime koristi svaki pogodan dan da se završi započeto i čak otpočnu novi radovi. I ove zime lajkovačka opština ima više aktivnih gradilišta.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković kaže da ima nekoliko aktivnih gradilišta, uz konstataciju da, upravo ovih dana vremenske prilike ne idu baš na ruku izvođačima radova, kao što je to bio slučaj tokom prethodna dva meseca:

“Imamo nekoliko aktivnih gradilišta, kao što je rekonstrukcija škole u Bajevcu, privode se kraju pripreme za asfaltiranje puta za Protiće u Vračeviću u dužini ok 2,2 kilometra, koji će ako to vremenske prilike dozvole biti asfaltiran iduće sedmice. Takođe, tu je i završetak parka kod zgrade opštine, na prostoru stare pijace, koji se očekuje takođe iduće nedelje, takođe ako to vremenske prilike dozvole. U toku su i radovi na izgradnji vodovodne mreže u Jabučju. Ono što je bitno, od novih radova, po prvi put nakon 40 godina, u ponedeljak 2. marta treba da krenu radovi na rekonstrukciji Srednje škole “17. septembar” u Lajkovcu. Radovi na rekonstrukciji će se odvijati fazno, najpre krovni pokrivač, potom deo gde je fiskulturna sala, na letnjem raspustu zatim i unutrašnji radovi…Rok za završetak radova je 230 klendarskih dana, ima dosta posla uključujući i parterno uređenje, tako da će kompletna rekonstrukcija biti završena iduće godine u ovo vreme.

U toku su i privode se kraju i radovi na parternom uređenju bazena u Lajkovcu. Konačno smo ugovorili i izgradnju kotlarnice za bazen, tako da možemo da očekujemo da u narednih dva do tri meseca završimo sve kompletno, uključujući i sam parter. Sve bi trebalo biti gotovo do maja, a verovatno već i u aprilu, tako da bazen u Lajkovcu može primiti i prve kupače.”

Related posts