SUMNJA NA PRVI SLUČAJ KORONA VIRUSA U KOLUBARSKOM OKRUGU

Danas je u toku dana sa teritorije koju pokriva Dom zdravlja Ub, mlađa pacijentkinja dovežena kolima hitne medicinske pomoći u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo pod sumnjom da je zaražena „korona virusom“.

Nakon neophodnih pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i dežurnom ekipom, pacijentkinja je transportovana na Kliniku za Infektivne i tropske bolesti KCS u Beogradu, gde će se obaviti sva potrebna dodatna dijagnostika i lečenje.

Kako nezvanično saznajemo pacijentkinja nije u teškom stnju, a reč je o devojci od 17 godina, koja se nedavno vratila iz Italije.

I Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo su ispoštovali Algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekcijom novim korona virusom 2019-nCoV. Algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled je doneo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Related posts