LAJKOVAČKE BALERINE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U UŽICU

Baletski studio IN Lajkovac, učestvovao je prethodnog vikenda na 9. Međunarodnom dečijem baletskom  festivalu, održanom u Narodnom pozorištu Užice, u okviru programa „Užice – prestonica kulture Srbije 2024“. Organizator festivala je užički Baletski studio „Maga Magazinović“, uz podršku Grada Užica.

Iz Lajkovca je, pod rukovodstvom koreografa Nataše Ninković, učestvovalo 9 balerina uzrasta od 3 do 12 godina, sa 5 solo koreografija i jednom grupnom.

Užice je ovoga puta bilo i prestonica umetničke igre! Predstavilo se preko 300 dece iz baletskih studija i škola iz cele Srbije i regiona, u više od 120 koreografija, 6 sati programa i u tri veličanstvena koncerta. Publika je uživala u koreografijama klasičnog i modernog baleta, savremene i jazz igre, lyrical i musical theatre, kao i art žanra, dok su učesnici, od najmlađih do najstarijih, prikazali zavidno umeće, a pre svega veliku ljubav i strast koja ih vodi na daskama koje život znače.

Dodeljene su i plakete povodom 15 godina uspešnog rada Baletskog studija Maga Magazinović, za nesebičnu podršku u razvijanju umetničke igre.

Organizator je već najavio početak priprema za jubilarni 10. Međunarodni dečiji baletski festival.

Related posts

Leave a Comment