TENT OPRAVDAO ULOGU FAVORITA

Posle prošlonedeljne pobede nad Crvenom zvezdom, odbojkašice Železničara nisu uspele večeras da u Sportskoj hali Lajkovac „sruše“ još jednog favorita. Obrenovački TENT, lider Superlige Srbije, bio je večeras bolji od lajkovačkog tima.

Posle 103 minuta igre utakmica je završena rezultatom 1:3, po setovima 15:25, 21:25, 26:24 i 19:25. Ekipa Mirjane Musulin smogla je snage da, nakon preokreta, osvoji treći set, ali nada u potpuni preokret završila se već u sledećem setu.

Najefikasnije domaće odbojkašice bile su Gajić sa 15 (četiri blokade), Lukić sa 15 i Mitrović sa 11 poena. Kod gošći su dominirale Lazić sa 23 i Gočanin sa 20 poena. Ove dve odbojkašice osvojile su većinu poena za TENT u poslednjem, odlučujućem setu.

Rezultati ostalih utakmica 17. kola: Jedinstvo-Ub 3:2, Crvena zvezda-Klek 3:1, Partizan-Vizura 3:2 i Beograd-Spartak 3:0.

TENT je prvi na tabeli sa 43 boda, Jedinstvo (SP), Ub i Crvena zvezda imaju po 37 bodova, Železničar je na petom mestu sa 30 bodova , a šesta Vizura 23.

U poslednjem 18. kolu prvenstva Superlige Srbije Železničar gostuje zrenjaninskom Kleku. Bez obzira na rezultat u tom meču, u Mini ligi koju čini šest najbolje plasiranih klubova Železničar startuje sa petog mesta i tada počinje pravi rasplet.

Related posts