ČETRDESETA ŽRTVA KORONE, 9 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još pet osoba. U Valjevu su preminule još dve osobe i u Mionici, Ljigu i Lajkovcu još po jedna. Od početka epidemije, bitku sa kovidom u Kolubarskom okrugu izgubile su 584 osobe, od kojih je sa područja Lajkovca preminulo 40 osoba.

Iz Zavoda i ovoga puta napominju, da i današnji izveštaj sadrži ažuriranja naknadno pristiglih podataka broja preminulih i broja zaraženih.

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, u Kolubarskom okrugu je 83 novozaraženih, od kojih je na području opštine Lajkovac registrovano 9 novih slučajeva infekcije korona virusa.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 210 obolelih od korona virusa.

Ukupno je na području Lajkovca 2526 potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije od početka pandemije, od kojih je u ovoj godini 1599 osoba obolele od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 187 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 22 pacijenta.  Juče je u Valjevu hospitalizovano 9 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i 1 vakcinisan.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 25. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 24. oktobra:

Related posts

Leave a Comment