LAJKOVAC ŠAMPION SOLIDARNOSTI

Crveni krst Lajkovac je i ovogodišnji dobitnik priznanja Zlatna plaketa Šampion solidarnosti, za uspešno učešće i najveći broj davalaca u ovogodišnjoj Letnjoj kampanji dobrovoljnog davalaštva krvi.

Nagrada je uručena u Beogradu. U ime lajkovačkog Crvenog krsta i lokalne samouprave, nagradu je primila predsednica Skupštine opštine Lajkovac dr Jovanka Gomilanović, a uručenju nagrade su prisustvovali i predstavnici Crvenog krsta Lajkovac.

Ovo je još jedno u nizu brojnih priznanja lajkovačkim humanitarcima. Odziv među dobrovoljnim davaocima krvi u lajkovačkoj opštini je tradicionalno među najvišima u državi.

Tradicionalni novogodišnji prijem posvećen dobrovoljnim davaocima krvi priređen je u Starom dvoru u Beogradu, na kom su predstavnici Instituta za transfuziju krvi Srbije uručili priznanja najuspešnijim gradovima, opštinama, organizacijama i pojedincima u 2019. godini.

Ovom prilikom uručene su zlatne, srebrne i bronzane plakete za letnju i zimsku kampanju tekuće godine, a za najhumaniju opštinu već petu godinu zaredom proglašena je opština Lazarevac, dok je više od decenije najhumaniji grad Požarevac. Specijalno priznanje za najuspešniju akciju u istoriji institucija dodeljeno je Sportskom društvu „Crvena zvezda”.

Poruka koja se već dve decenije šalje sa ovog događaja jeste širenje humanosti i nesebične pomoći: “Nikada niko nije slavio one koji nešto dobijaju, slava je priznjanje samo za one koji daju i zato danas slavimo život,” poruka je sa ovog skupa.

Related posts