LAJKOVAČKI OSNOVCI MEĐU STO NAJTALENTOVANIJIH MALIH PESNIKA SRBIJE I DIJASPORE

Sedmoro učenika OŠ „Mile Dubljević” našlo je svoje mesto među sto najtalentovanijih malih pisaca i pesnika osnovnih i srednjih škola Srbije i dijaspore.

U „Zborniku stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore” koji objavljuje Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća” iz Požarevca našlo se sedam pesama učenika OŠ „Mile Dubljević”.

Objavljena su pesma „Moja baka” Marije Jeremić, učenice nastavnice Sonje Milovanović, i šest pesama članova Literarne sekcije „Razigrano pero” kojim rukovodi prof. Lidija Marić Jovanović: „Kiki” Nine Maksimović, „Nikolini” Nikole Vasiljevića, „Mojoj majci” Nine Jurišić, „Škola” Aleksandre Ilić, „Ljubav” Sare Petronijević i „Šta je ljubav?” Milice Marković.

Pesme članova Literarne sekcije „Razigrano pero” i ranije su objavljivane u zbirkama i zbornicima različitih takmičarskih literarnih konkursa i festivala na kojima su mali pesnici bili nagrađivani, kao i u zborniku „Sto mladih talenata Kolubarskog okruga”, a sada su se pesme članova ove uspešne sekcije prvi put našle i u „Zborniku stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore” još jednom potvrđujući svoj neosporni literarni talenat.

Related posts