POČELA IZGRADNJA MINI PARKA NA PROSTORU STARE PIJACE

Početkom ove sedmice, kako je ranije već u više navrata i najavljivano, otpočeli su radovi na izgradnji mini parka na prostoru bivše zelene pijace u centru Lajkovca. Sredstva za izgradnju parka, koji je uistinu nedostajao Lajkovcu, u iznosu od šest miliona dinara opredeljena su iz opštinskog budžeta. Radovi su otpočeli 18. novembra, za izvođača zvanični obavezujući rok za završetak radova je 18. februar. Kako saynajemo, ako vremenski uslovi to dozvole, vrlo je moguće da sve bude završeno i znatno ranije. Izvo]ač radova na izgradnji mini parka je firma NIDGRAD doo Valjevo.

Izgradnjom mini parka na ovom prostoru, na domak Gradske kuće, centralni deo Lajkovca dobiće potpuno novi, urbaniji i primerenij izgled.

Povodom početka radova na izgradnji mini parka, zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević je rekao: “Otočeli su radovi na uređenju trga na prostoru bivše pijace. Rok za završetak ovih radova postoji, a svakako dinamika radova će bitno zavisiti i od vremenskih prilika. Ovakvo vreme, bez padavina i niskih temperatura baš odgovara i ako to potraje ja se nadam da će firma koja izvodi radove u najkraćem mogućem roku završiti posao. Na ovom prostoru planiran je mini park: deo za najmlađe sa spravama i deo sa drvoredom, klupama i pratećim mobilijarom.”

Related posts