TRI MILIONA DINARA OD LOKALNE SAMOUPRAVE ZA OPREMANJE KABINETA MEHATRONIKE SREDNJOŠKOLCIMA

Kao što je ranije i najavljeno, Opština Lajkovac izdvojila je tri miliona dinara za opremanje kabineta mehatronike SŠ “17. septembar”. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti lokalne samouprave, kojom se pospešuju uslovi za rad i osavremenjuje obrazovanje lajkovačkih srednjoškolaca.

“Oprema za kabinet mehatronike u vrednosti od tri miliona dinara stigla je u Srednju školu ”17. septembar” Lajkovac. Projekat je ostvaren u saradnji sa lokalnom zajednicom, iz budžeta opštine Lajkovac, i time su stvoreni bolji ulovi rada za učenike i profesore naše škole.

Narednih dana očekujemo i realizaciju projekta nabavke službenog vozila, kao i početak rekonstrukcije školske zgrade,” rekla je ovim povodom vidno zadovioljna direktorka škole Kosana Grčić.

Predmetni profesor na smeru mehatronika Obrad Milutinović je o značaju realizacije ovog projekta za školu i učenike rekao:

“Srednja škola je u saradnji sa jedinicom lokalne samouprave realizovala projekat nabavke „CNC“ strug sa magacinom. Strug je namenjen za izradu i mašinsku obradu delova manjih dimenzija, odnosno za edukaciju i trening. Učenici četvrte godine elektrotehničke struke za zanimanje tehničar mehatronike imaće mogućnost da pored teorijskih znanja steknu i praktična saznanja. „CNC“ strug sa magacinom ima sjajne karakteristike, koje obezbeđuju potpuno automatizovano i programski simultano kretanje alata do referentne tačke. Upravljanje je obezbeđeno preko “PC”-a i osnovne upravljačke jedinice „Sinumerik operate“ uz mogućnost 3D prikaz obrade na računaru.”

Ovim činom, lajkovački srednjoškolci koji se školuju za popularno zanimanje tehničar mehatronike imaju najsavremenije opremljen kabinet i odlične uslove za praktičnu obuku.

Related posts