DANAS BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju  Ministarstvo zdravlјa sprovodi već drugu godinu u cilјu rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlјu, biće nastavlјena danas (u nedelјu, 03. novembra), od 8 do 16 časova, u Opštoj bolnici Valjevo i svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga.

Danas od 8 do 16 časova u Domu zdravlja Lajkovac, a u ambulantama u Jabučju , Bogovađi i Slovcu od 8 do 14 časova, obavljaće se besplatni opšti preventivni pregledi za sve građane, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne. Opšti pregledi se odnose na: lekarski pregled EKG, merenje krvnog pritiska i kontrolu glikemije.

U Opštoj bolnici Valjevo , svi zainteresovani građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade oftalmološki, neurološki, i mamografski pregled, dok će medicinski timovi domova zdravlja sa ambulantama u gradskom i seoskom području Kolubarskog okruga zainteresovanim građanima raditi merenje krvnog pritiska, EKG pregled i određivanje vrednosti glikemije u krvi.

Related posts