DRUŽENJE PENZIONERA

Lajkovačko Opštinsko udruženje penzionera organizovalo je u prostorijama svog kluba u petak uveče druženje uz muziku. Okupilo se par desetina lajkovačkih penzionera i tokom četvoročasovnog druženja su se svojski opustili i međusobno družili. Odabrali su optimalno vreme, od 18 – 22 sata.

Druženje je bilo otvoreno i za članove preostala dva lajkovačka udruženja penzionera. Druženja penzionera petkom biće redovna praksa u narednom periodu, saznajemo od predsednika udruženja Branka Perića, koji je u značajnoj meri uspeo da oživi rad udruženja i intenzivira brojne aktivnosti, koje su od koristi penzionerima. Uspeo je i da uspostavi konstruktivnu saradnju sva tri lajkovačka udruženja penzionera.

Zanimljivo je, da je ovog petka u večernjim satima glavna ulica u Lajkovcu bila gotovo pusta, tek po koji prolaznik. Večernju tišinu narušavala je jedino muzika iz Kluba Udruženja penzionera. Pri samom ulasku u Klub penzionera bilo je očigledno da ovo druženje penzionerima puno znači. Svi su bili u dobrom raspoloženju. Penzionerke su bile u gotovo svečanom izdanju, dok su muškarci mahom bili u opuštenijoj varijanti. I jedni i drugi, ostavili su očigledno ove večeri sve probleme i obaveze po strani i odistinski uživali.

Lajkovčani treće dobi su se organizovali i osmislili svoje vreme. Ovo je samo jedan od vidova aktuelnih druženja lajkovačkih penzionera, koji su se pokrenuli i čine sve da svoje penzionerske dane ulepšaju.

Očekuju kažu, da će ovakvim druženjima vremenom prisustvovati i više penzionera.

Pobrinulo se udruženje blagovremeno i za ogrev, zimnicu, banjska lečenja, more…a sada su na redu i druženja. “Uz malo sredstava i puno dobre volje, napravili smo nešto lepo za sebe”, kaže jedan od lajkovačkih penzionera.

Related posts