HUMANITARNI KONCERT FOLKLORA “KOLUBARSKI VEZ”

Tradicionalni koncert folklora “Kolubarski vez ” održaće se se 2. novembra u 18 časova u sali Kulturnog centra “Hadzi Ruvim” Lajkovac.

Koncert je humanitarnog karaktera. Na samom ulazu biće postavljen štand gde posetioci mogu ostaviti donacije u skladu sa svojim mogućnostima i time podržati rad Udruženja za pomoć osobama sa autizmom “BaziMILI” Lajkovac.

“Udruzenje “BaziMILI” je neprofitna nevladina organizacija humanitarnog karaktera, koju su osnovali roditelji dece sa teskoćama u razvoju, septembra 2019. godine, na teritoriji opstine Lajkovac. Rad udruženja zasniva se na pomoći deci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama, kao i poboljšanju položaja istih u lokalnoj zajednici.

Plan udruženja je da u narednoj godini obezbedimo i opremimo prostorije udruženja – shodno potrebama dece, omogucimo defektološke tretmane, realizujemo likovno – kreativne radionice, školicu sporta, učinimo dostupnom i realizujemo uslugu lični pratilac deteta na teritoriji opštine Lajkovac, omogućimo deci što bolju socijalizaciju i uključivanje u lokalnu zajednicu time što ćemo organizovati razne aktivnosti, druženja, izlete i slično…

Ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom podržite rad našeg udruženja i time doprinesete da život dece sa teškoćama u razvoju u našoj opštini bude lakši, srećniji i humaniji, ” kaže Milica Nikolic, pokretač ideje o osnivanju udruženja “BaziMILI” Lajkovac i predsednik upravnog odbora udruženja.

Za sada u još uvek nezvaničnoj najavi je i da će u saradnji sa Kulturnim centrom “Hadži Ruvim”, početkom novembra, najverovatnije baš pred početak humanitarnog koncerta folklora, u lajkovačkom bioskopu biti prikazan i jedan od filmova sa “BOSIFEST-a” – Međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom, koji iz godine u godinu doprinosi rušenju ustaljnih predrasuda, prepreka i barijera na koje nailaze osobe sa invaliditetom.

Inače, za kratko vreme, udruženje “BaziMILI” napravilo je nekoliko krupnih koraka i ostvarilo bitne pomake u oblasti pomoći deci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama, kao i poboljšanju njihovog položaja u lokalnoj zajednici.

Related posts