ASFALTIRANJE 10 KILOMETARA TRASE STARE OBRENOVAČKE PRUGE

Juče je započeto asfaltiranje puta Skobalj – Jabučje, trase stare obrenovačke pruge. Radovi na asfaltiranju otpočeli su od Skobalja, a njihom početku prisustvovao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živkovič sa saradnicima i tom prilikom rekao:

“Ove godine će kroz naše najveće selo Jabučje urađene su dve glavne saobraćajnice. Pre dva-tri meseca završen je put koji vodi kroz centar sela, od Lajkovca do jezera Paljuvi, u dužini od devet kilometara. I ova deonica, vrlo je bitna za Jabučje, pogotovo za Donji kraj, kao i sve stanovnike Skobalja, za sve one koji ovaj putni pravac koriste za odlazak na posao u RB „Kolubara“. Dužina je 10 kilometara, biće rekonstruisana u potpunosti. Širina je četiri metra, sa bankinama od pola metra sa strane, sa novim kanalima i propustima, koji će biti naknadno urađeni. Bitno je da će biti urađena i deonica od Milanovića rampe do „RR auta“, koja dugo muči stanovnike i Lajkovca i Jabučja, vrednost radova je oko 100 miliona dinara. I ovo je investicija koju finansiraju „Putevi Srbije“, izvođač je „Štrabak“. ”

Predsednik Živković je ovom prilikom najavio i do kraja godine preostale radove na putnoj mreži u lajkovačkoj opštini:

“Polako završavamo investicioni sporazum sa „Putevima Srbije“ za ovu godinu, ostala su još dva puta: u Strmovu i Bajevcu. U Strmovu uveliko traju pripremni radovi za asfaltiranje, a sledećeg ponedeljka će početi u Bajevcu, tako da ćemo do kraja novembra završiti ugovor sa JP Putevi Srbije vrednosti 370 miliona dinara. Sa tim novcem smo ove godine u našoj opštini uradili rekordnih 30 kilometara puteva, plus iz budžeta nekoliko puteva. Ovih dana ugovorene su još dve deonice za asfaltiranje do kraja godine: put za Đoriće u Jabučju dužine 900metara, izvođač PZP Valjevo, i put za Protiće u Vračeviću dužine 2 500 metara, radovi bi trebalo da počnu ponedeljak, geometri upravo obeležavaju deonicu, izvođač je „Autotransport“.

Nadamo se da ćemo do kraja godinu objaviti nabavku za još tri putna pravca u Lajkovcu, novac je obezbeđen, u toku je projektovanje. To je ulica Kralja Milutina koja iz Sela Lajkovac vodi ka groblju, put za Miloševiće u Nepričavi i put za Pavloviće u Bajevcu.

Sa tim putevima to je oko 40 kilometara u ovoj godini za opštinu Lajkovac, što je rekordan rezultat.

Nadam se da ćemo tako nastaviti i sledeće godine, da ćemo imati saradnju sa JP „Putevi Srbije“ i uz njihovu podršku obnavljati lokalne i regionalne puteve, na koje će biti stavljen akcenat, pre svega puta Lajkovac-Slovac dužine šest kilometara za koji je izrada projekta u toku, kao i puta Vračević-Latković.

Ako tako nastavimo narednih godina, što opštinskim što republičkim sredstvima, mislim da bukvalno nećemo imati nijedan put bez asfalta. Prema površini i broju stanovnika Lajkovac sigurno ima najviše asfaltiranih puteva u valjevskom kraju, a predstoji nam da ih ubuduće dobro održavamo.”

Vojislav Stanisavljević, meštanin Donjeg kraja i odbornik iz Jabučja je ovom prilikom rekao: “Puno godina čekamo asfalt i ovaj put nam je od izuzetnog značaja s obzirom da cirkuliše putnički, autobuski i kamionski saobraćaj ka RB Kolubara, a koriste ga i meštani celog Jabučja, Skobalja i okolnih mesta. Zahvaljujem Republici, Putevima Srbije, Opštini, samo u Jabučju je ove godine urađeno preko 25km asfalta. Sve ovo nam puno znači.”

Related posts