POČINJE OBNOVA 11 ŽELEZNIČKIH STANICA

Rekonstrukcija železničkih stanica na pruzi između Beograda i Valjeva počeće sledeće nedelje, a do kraja meseca biće uređeno 11 objekata, najavljeno je iz Infrastruktura železnice Srbije. Na tom spisku su dve železničke stanice na području lajkovačke opštine: u Lajkovcu i u Slovcu.

Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo-Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu. Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita.

Infrastruktura železnice Srbije taj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica. Reč je o kompanijama: Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.

Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom, navodi se u saopštenju.

Projekat uređenja železničkih stanica započet je prošle godine. Ukupno je tokom ove i prošle godine uređeno oko sedamdeset staničnih objekata širom Srbije, od kojih neki i po nekoliko decenija nisu bili rekonstruisani. U 2019. godini urađeno je ili će do kraja godine biti rekonstruisano oko 90 staničnih zgrada, a vrednost izvedenih radova biće oko 200 miliona dinara.

Related posts