STARO SELO U JABUČJU DOBILO DVA KILOMETRA ASFALTA

Meštanin Starog sela Milovan Vujić, koji je tek u svojih 70 godina dočekao asfalt na putu za Vujiće je presrećan i kaže: “Za sve nas ovde, ovaj asfalt mnogo znači. Ovo je naš život, ne možemo svi u Lajkovac. Gazili smo rupe i bare i možete samo da zamislite kako je to izgledalo, put je bio u katastrofalnom stanju. Ovde ima puno kuća, mahom su sve ušorene. Ima i veliki broj dece. Doduše, ne kao nekada. Nekada je u tri kuće bilo po osamnaestoro dece…Svima nam treba ovaj asfalt. Ovim putem idemo i u naše njive, koje su udaljene nekome i po više kilometara. Volim i milo mi je da vidim kada se radi. Mora da se radi, od sedenja nema ništa. Niko nam neće doneti paletu para ili uraditi nešto. Ovo je urađeno fantastično. Ove godine je baš urađeno puno u Jabučju, meštani su zadovoljni, mada ima i onih koji su uvek nezadovoljni, isto kao i u kući, uvek ima neko ko je nezadovoljan ma šta i koliko mu dao.”

Na pitanje, šta je dalje neophodno meštanima Starog sela, Vijuć nije pomenuo ništa od infrastrukturnih radova, već je kao iz topa rekao: “Preobuka omladine!”. Potom je pojasnio, da mladi izlaze od deset uveče do četiri u zoru, da nema sedmice u kojoj neko ne sleti sa puta, da voze po sto na sat vraćajuči se iz provoda i izrazio bojazan da će tako činiti i još smelije i po ovom novom asfaltu.

Predsednik opštine Andrija Živković prisustvovao je sa saradnicima asfaltiranju puta za Vujiće:
“Glas naroda najbolje pokazuje značaj svih ovih radova. U pitanju je asfalt u dužini od dva kilometra, put za Vujiće i krak za Smiljaniće. Vrednost ovih radova je preko 20 miliona dinara. Ovim privodimo kraju realizaciju ovogodišnjeg sa Putevima Srbije, po kome je opština Lajkovac dobila impozantnih 370 miliona dinara. Ostala su još tri puta iz tog ugovora: aktuelni radovi na putu Lajkovac – Skobalj u dužini od 9 kilometara, put u Bajevcu i put u Strmovu i sve to biće završeno do kraja meseca. Opština Lajkovac je od Puteva Srbije dobila ovim ugovorom više nego sve ostale opštine Kolubarskog okruga zajedno. Ilustracije radi, grad Niš je dobio znatno manje sredstava od lajkovačke opštine. Zato izražavam veliku zahvalnost direktoru Drobnjaku, na izdvojenim sredstvima za putnu privredu u lajkovačkoj opštini. Planirali smo da i sledeće godine nastavimo ovim tempom, tako da uskoro nećemo imati ni jedo selo bez asfalta. Radićemo po prioritema.”

Milomir Negić, član Opštinskog veća i meštanin Starog sela kaže, da je ova deonica Negići – Vujići jako bitna za meštane, za svakodnevni život i funkcionisanje, a i da ovom deonicom idu ka njivama, posebno ka poljoprivrednom ataru “kućerine”. Podsetio je i da je posebno teško bilo ovde u vreme padavina i dodao da su rad na ovoj deonici obeležila dva problema: “Prvi problem bile su zapuštene obale i to je znatno usporilo radove, posebno na izgradnji kanala. Drugi problem bile su divlje deponije pored puta. Preko 20 kamiona smeća oterano je odavde. Pamtimo svi dobro, koliko nam je sve to donelo problema u vreme poplava, tako da stvarno moramo povesti više računa kada je odlaganje smeća u pitanju. ”

Negić je istakao da su na području Jabučja ove godine urađene brojne deonice i da je sada putna infrastruktura na području Jabučja odlična, a upravo se radi i put Lajkovac – Skobalj. Urađen je vrlo važan put kroz centar sela koji spaja dve opštine – Ub i Lajkovac, put za Tomiće, sada put ua Vujiće i još jedna deonica u centru sela, podsetio je Negić.

Related posts