ZAVRŠAVA SE KAPELA I REKONSTRUIŠE STARA CRKVA U JABUČJU

U punom jeku intenzivnih radova u lajkovačkoj opštini, privode se konačno kraju i radovi na kapeli u Jabučju. Objekat koji je stajao nedovršen skoro deceniju, načeo je i zub vremena.

Za radove na dugoočekivanom završetku kapele u Jabučju lokalna samouprava izdvojila je ove godine milion dinara. Paralelno, izvode se radovi i na rekonstrukciji stare crkve u Jabučju, za koje je izdvojeno četiri miliona dinara. Naime, stara crkva u Jabučju jedan je od najstarijih objekata u opštini Lajkovac, podignuta je 1844. godine i odiše neverovatnom lepotom i jednostavnošću. Bitno je bila oštećena i njena rekonstrukcija je bila neophodna.

Završnu fazu radova na kapeli u Jabučju obišao je predsednik opštine Lajkovac sa saradnicima i tom prilikom naglasio da je ovo jedan od zaostalih objekata iz ranijih vremena, čija gradnja je otpočela pre desetak godina. Rekao je da lokalna samouprava nastoji da završi sve ranije započete projekte, kao što je to bio slučaj sa školom u Jabučju ili sa amfiteatrom škole u Lajkovcu na kome se upravo intenzivno radi.

Predsednik Živković je rekao da će konačni završetak kapele i njeno stavljanje u funkciju sigurno meštanima mnogo značiti. Rekao je i da će groblje i kapela u Jabučju biti dati na upravljanje lajkovačkom komunalnom preduzeću.

Radovi na rekonstrukciji stare crkve Svetog Arhangela Mihaila, koji su u toku, biće završeni do kraja godine, rekao je predsenik Živković, podsećajući da je opština Lajkovac izdvojila ove godine pet miliona dinara ukupno, milion dinara za završetak kapele i četiri miliona dinara za rekonstrukciju stare crkve u Jabučju. Takođe je izrazio nadu, da će meštani biti zadovoljni dinamikom odvijanja aktuelnih radova i urađenim.

Related posts