OTVORENA ZDRAVA HRANA “JOVANA”

Lajkovac je danas dobio još jednu prodavnicu zdrave hrane. U glavnoj ulici, ulici Vojvode Mišića broj 10, danas je otvorena prodavnica Zdrava hrana “Jovana”, koju drže Lajkovčani.

Na istoj lokaciji, isti vlasnici su prethodnih 18 godina držali radnju sa istim imenom, ali asortiman robe bio je potpuno drugačiji. Onda je usledilo renoviranje lokala i kako je najavljeno i promena delatnosti.
Prvi utisak je već, da je asortiman robe ponovo odličan, cene povoljne, a usluga već iskusnog prodavca besprekorna.

Lokal je dobio nov i moderan izgled, primeren novoj delatnosti. Na policama je brižljivo i smisleno poređan najširi asortiman zdrave hrane: proizvodi od žitarica, suvo i kandirano voće, organski proizvodi, proizvodi od soje, integralni i bezglutenski program, med i proizvodi od meda, ali i poslastice, prirodni sokovi, čajevi, hladno ceđena ulja, začini, program za dijabetičare, ratluci i alva, posni program…
Dok pokušavamo da progovorimo sa vlasnicom radnje Mirjanom Nenadović, u novootvorenu radnju sa osmehom ulaze brojne komšije, prijatelji, stari kupci, neko samo da pozdravi i poželi sreću, neko i da nešto kupi, jer eto “valja se, prvi je dan”, komentarišu. I eto, to je taj momenat, koji sjajno oslikava draž malog mesta u kome se svi poznaju i u kome se zna red u ovakvim situacijama.

Nasmejana i vidno raspoložena vlasnica radnje Mirjana kaže da je dobro krenulo, da prodaja ide odlično i da je prvi dan ispunio njena očekivanja: “Uopšte nisam imala dilemu šta da otvorim. Ideja je bila bez konkurencije. Otvorili smo jutros, uz pristojnu notu svečanog, jer ipak je ovo novi početak. Bili su tu baloni, puno meštana, priredili smo degustaciju proizvoda….Sve u svemu, zadovoljna sam. Prvi utisak je i da smo pogodili asortiman robe koju naši sugrađani najviše traže, posebno rinfuznu robu, čajeve, proizvode za dijabetičare, proteine i širok program za sportiste, imamo čak deset vrsta ratluka, sve za torte i kolače i spremni smo da u potpunosti pratimo potrebe naših kupaca.”

Sa skoro dvodecenijskim iskustvom u trgovini, Mirjana se odlično snalazi i sa novom robom, a posebno sa kupcima, koje izgleda sve i po imenu poznaje. Uz to, u svom renoviranom lokalu otvorila je baš ono što je želela, prodavnicu zdrave hrane. Prvog dana, pomaže joj svesrdno i ćerka Jovana, studentkinja, po kojoj radnja i nosi naziv.

Prednost je i što je radnja na samom početku glavne ulice i što su vlasnici Nenadovići odavno stekli poverenje naroda. Svi preduslovi za uspeh su tu, uključujuči i nesebičnu pomoć i podršku koju Mirjani pruža suprug Nenad, kao i kompletna porodica.

Mirjana se do sada pokazala sposobnom preduzetnicom, ipak kaže:”Znam da nešto moram da radim. Dobro je, što imam priliku da radim ono što sam želela i što volim.”

Neko se danas u radnji našali: ” E sad Lajkovčani, narednih 18 godina, kod Zelje u Zdravu hranu!”

Ono što je u ovom slučaju bitno, jeste činjenica da se naš mentalitet menja u smislu da preduzetnici prate kretanja na tržištu i da blagovremeno menjaju delatnost.

Related posts