RATKOVČANKA BRILJIRALA NA  BODIBILDING TAKMIČENJU U DUBAJIU

Dvadesetdevetogodišnja Mira Milutinovic iz Ratkovca, dve godine nakon odlaska u Dubai imala je u izuzetno velikoj konkurenciji svoje prvo takmicenje u bodibildingu, na kome je po oceni publike bila najbolja, a po oceni žirija ponela titulu trećeg mesta.

Inače, Mira Milutinović završila je master studije na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, bila je odličan student, pre odlaska u Dubai radila je kao vodeći inženjer tehnolog za Infrastruktura železnice Srbije. Na Fakultetu sporta I fizickog vaspitanja – odsek Personalni fitnes osposobljena je za praktičnu primenu stečenih znanja u nastavi fizičkog vaspitanja, rekreaciji, sportskom treningu i naučno-istraživačkom radu.Počela je od krossfita i u takmičenjima odvojila jednu zlatnu medalju, a potom je prešla na bodibilding. Lajkovčani je prepoznaju i pamte najviše kao izuzetno talentovanu i posvećenu članicu Folklornog ansambla Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Iako je po uobiičajenim standardima u Srbiji bila potpuno ostvarena na svim poljima, sledeći svoje snove 2020. godine, u prvoj godini pandemije, otisla je u Dubai kao fitnes trener.

Podrška na takmičenju bile su Miri majka i sestra, koje su tim povodom iz Ratkovca došle u Dubai, a tu je svakako i Lajkovčanin Bojan Milijanović koji već godinama živi u Dubajiu.

Sudeći po fotografijama, Mira Milutinović je baš izdominirala i u odnosu na ostale takmičarke deluje ubedljivo najupečatljivije. Publika je rekla svoje, a i žiri.

Bodibilding takmičenja su jako zahtevna, uz spartansku disciplinu takmičari su maksimalno posvećeni, uporni na putu do svog cilja, spremni na maksimalnu žrtvu i odricanja, a pripreme za takmičenje počinju već pola godina ranije. Pripreme ua takmičenja podrazumevaju i kontrolisanje unosa svakog grama hrane i izbacivanje vode pred tamičenje, a nakon završetka takmičenja strogo kontrolisani režim vraćanja organizma u normalno stanje.

U Dubajiu Mira Milutinović radi kao trener, te mora biti uzor i izgledati savršeno. Ovo zakmičenje i ostvareni uspeh su dokaz svima, posebno njenim  klijentima da samo upornost i konstantnost u radu mogi doneti rezultat.

Related posts

Leave a Comment