OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE

U nedelju 22. septembra od 8 do 14 časova u Domu zdravlja Lajkovac, ambulanti u Jabučju, ambulanti u Bogovađi i ambulanti u Slovcu, obavljaće se besplatni preventivni pregledi za sve građane, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne.

Opšti pregledi odnose se na: lekarski pregled EKG, merenje krvnog pritiska i kontrolu glikemije.

Dom zdravlja Lajkovac

U nedelju, 22. septembra, a nakon letnje pauze, nastavljaju se besplatni preventivni pregledi za građanstvo. Akcija je organizovana i biće sprovedena u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga i Opštoj bolnici Valjevo.

Nadležni apeluju na građane, posebno bez zdravstvenog osiguranja, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje.

U Domu zdravlja Valjevo će osim opšteg pregleda, građani moći da urade i ultrazvučni pregled. U domovima zdravlja i ambulantama u Ubu, Lajkovcu, Osečini, Mionici i Ljigu, građanima će biti na raspolaganju medicinski timovi koji će pregledati EKG i vrednosti krvnog pritiska kao i kontrolisati glikemije.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja pre dve godine i na taj nači omogućilo hiljadama građana da i bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja provere svoje zdravstveno stanje i na taj način unaprede brigu o svom zdravlju.

Related posts