ASFALTIRANA ULICA LESE MIRKOVIĆA

Samo u jednom danu asfaltirane su čak tri ulice: ulica Lese Mirkvića u Lajkovcu i Dubravska i Stevana Sremca u selu Lajkovcu.

Radovi na rekonstrukciji deonice na potezu od pepeljevačke rampe do mosta na Kolubari, koja je najviše korišćena i time oštećena tokom izgradnje Koridora 11, odnosno ulice Lese Mirkovića, konačno su završeni. Meštani ovog dela Lajkovca dobili su nov asfalt, po svim standardima i kompletno rekonstruisanu ulicu, koja je sada u neuporedivo boljem stanju nego ranije. U planu je da upravo rekonstruisana ulica u narednom periodu dobije i trotoare.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, prisustvovao je sa saradnicima pre sedam dana početku radova vrednih deset miliona dinara, a sada i završnim radovima na asfaltiranju ove deonice u dužini od jednog kilometra. Naglasio je ovom prilikom, da se radovi na rekonstrukciji ove deonice završavaju na veliko zadovoljstvo meštana, koji su unazad nekoliko godina trpeli buku, prašinu i nisu imali adekvatne neophodne uslove tokom izgradnje Koridora. Predsednik Živković je podsetio, da je ovim ispunjena obaveza iz ugovora koji je opština Lajkovac sklopila 2015.-te godine sa izvođačem radova, da se saobraćajnica nakon završetka radova vrati u prvobitno stanje. Podsećajući da su mukotrpni i dugotrajni bili pregovori sa Šandongom, izvođačem radova na izgradnji autoputa, kao i njihovim podizvođačima Nukleusom i Energoprojektom, naglasio je i da su radovi izvedeni kvalitetno, po svim standardima. Uzimajući u obzir činjenicu, da u ovom kraju ima veliki broj dece i veliki broj romskih porodica, predsednik Živković je rekao da to znači da opština Lajkovac brine podjednako o svim socijalnim grupama, izrazivši nadu da će građani to prepoznati. Predsednik Živković se zahvalio građanima na strpljenju i poručio da predstoji period u kome u lajkovačkoj opštini neće biti dana bez novog asfalta.

Rekonstruisana ulica Lese Mirkovića i novi asfalt od rampe pa skroz do mosta na Kolubari, posebno je obradovao meštane ovog dela Lajkovca, koji ne skidaju osmeh sa lica.

Meštanin Milutin Dimitrijević bio je posebno vidno raspoložen: “Samo nek se radi! Fala Bogu, tako i treba, da se radi. Bilo je strašno: prašina, rupe, buka, loše je bilo… Ovo je sada odlično i bolje nego što smo imali.”

Milutinov komšija, Vlastimir Branković požalio se da je kanal pored svog dvorišta morao u prethodnom periodu neprestano da čisti i pohvalio je da je sada sve odrađeno kako treba.

Related posts