VUČEVIĆ I MALOVIĆ POSETILI ODBOR SNS U LAJKOVCU

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i potpredsednik Izvršnog odbora Branislav Malović posetili su Opštinski odbor u Lajkovcu. Obilazeći odbore u Kolubarskom okrugu, Vučićević je konstatovao i u Lajkovcu podvukao, da je Srpska napredna stranka uvek spremna za izbore i naglasio da izborna kampanja u Srbiji neće biti jednostavna, kao i da opozicija hoće vlast bez izbora.

Naime, potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Kolubarskom okrugu i već je prethodno razgovarao sa članovima opštinskih odbora stranke u opštinama Ljig, Mionica i Ub, tako da su nakon posete Lajkovcu preostale još posete Osečini i Valjevu. Razgovori su posvećeni ključnim temama u aktuelnoj političkoj situaciji.

I razgovor u Lajkovcu bio je posvećen ključnim temama koje preovladavaju u aktuelnoj političkoj situaciji vezano za smernice koje je, kako je rečeno, pre dve nedelje doneo Glavni odbor Srpske napredne stranke, a tiču se budućih izbora.

“Da pojasnimo našim članovima”, rekao je Vučević, “koliko su neopravdani i netačni navodi dela opozicije koju predvode Đilas, Jeremić, Obradović vezano za poziv na bojkot izbora. Ne postoje suštinski razlazi ni oko biračkog spiska, ni oko izbornih pravila, ni oko zakona o finansiranju političkih stranaka, generalno oko demokratizacije, već postoji ono što je Obradović direktno rekao, a to da oni hoće vladu bez izbora, odnosno da žele da se domognu vlasti bez izbora. To je ono što je njihova nedvosmislena politika i spram toga mi moramo donostiti određene političke odluke”.

Vučević je prilikom posete odboru u Lajkovcu poručio, da je Srpska napredna stranka spremna za izbornu kampanju i da će se boriti za svako mesto i svaku opštinu:

“Spremni smo za kampanju koja neće biti jednostavna bez obzira da li će deo opozicije bojkovati izbore, ili ne. Mi moramo ući punim angažmanom, prikazati sve ono što smo do sada uradili, ali isto tako imati plan razvoja svake opštine svakog mesta za naredne četiri godine. Dakle, ne samo za nacionalni nivo, nego za svaki opštinski odbor, za svaku opštinu, za svaki grad, da prikažemo, da pokažemo građanima šta ćemo to ponuditi za mandat od 2020-te do 2024. godine”, rekao je Vučević.

Pitanja prisutnih članova Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Lajkovcu, u proširenom sastavu, odnosila su se mahom na okolnosti vezane za činjenicu da je Lajkovac petljom u Nepričavi autoputa “Miloš Veliki” ponovo, kako je naglašeno, postao važno saobraćajno čvorište, čime je dobio nove perspektive razvoja, koje neizostavno treba iskoristiti.

Related posts