DEČIJA POZORIŠNA PREDSTAVA “MARKO U ZEMLJI IGRAČAKA”

U sali Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, u utorak 10. septembra od 12 časova na dečijem pozorišnom repertoaru je predstava “Marko u zemlji igračaka”.

Marko je veseo, šarmantan i maštovit dečak. Jednoga dana Vila snova ga povede na divno putovanje. Umesto u svom krevetu Marko se budi u zemlji igračaka gde se susreće sa svojim omiljenim igračkama sa kojima, kako je otkrio, može i da razgovara. Od Šašavka, Veselog Mede, Sove i balerine Mine saznaje da je zemlji igračaka je potrebna njegova pomoć. Marko je odlučan da pomogne Zemlji igračaka. Uz igru i pesmu, zajedno sa decom, posle mnogo prepreka i komičnih situacija, oni uspevaju da spasu zemlju igračaka.

Ova predstava vodi decu na čarobno putovanje u svet igračaka, u kojem mašta postaje stvarnost. Ona poziva decu veruju u snove, da maštaju i budu kreativna, takođe, da budu dobri drugari i veruju u ljubav.

Kroz ovu edukativnu predstavu deca se podstiču na igru, da budu maštovita srećna i razdragana. Ona otkriva da igra i bezbrižnost ne isključuju odgovornost i empatiju, da sjaj, raskoš i materijalno nisu najvažniji u životu, a takođe ističe važnost slobode i dostojanstava.

Related posts