VELIKO SNIŽENJE KOD ALISE

Veliko sezonsko sniženje od 30% otpočelo je u radnji “PIK 2013” u ulici Vladike Nikolaja broj 8 u centru Lajkovca, Lajkovčanima poznatoj kao “kineska radnja kod SDK – a”, u šetališnoj zoni.

Na preko 120 metara kvadratnih prodajnog prostora, na sniženju je na desetine artikala, od školskog pribora, igračaka, preko garderobe i obuće, do plastike i raznih drugih artikala.

Radnja Lajkovčanima jeste poznata kao kineska, u njoj jeste mahom kineska roba, ali vlasnica radnje je Alisa Čokerović iz Lajkovca. Svojevremeno je bila radnica u ovoj radnji, potom je u tržnom centru u šetališnoj zoni držala butik, a kada je prethodni vlasnik odlučio da ode iz Lajkovca, Alisa, koja ima 28 godina, radnju je hrabro otkupila od Kineza.

Alisina porodica se inače svojevremeno u vihoru rata doselila iz Bosne. Na prvi pogled nežna i krhka, Alisa je zapravo izuzetno hrabra i jaka. Uporna je u borbi sa konkurencijom i neumorna da svoju radnju učini drugačijom i primamljivom kupcima. Radnja joj je prepuna robe najšireg asortimana. Tako je među prvima krenula i sa sezonskim sniženjima. Poznaje ljude u svojoj sredini, komunikativna je i predusretljiva, što je u maloj sredini od koristi i u ovoj vrsti posla.

“Bože zdravlja, sve ostalo ima kod Alise i to na sniženju”, reče šaljivo jedan od kupaca u radnji.

Kroz razgovor o izazovu u koji se upustila sa ovom radnjom, Alisa prilično nevoljno i stidljivo napominje, da nema dana da je neko od kupaca ne priupita da li je istina da se radnja zatvara. Radnju da zatvara nema nemeru, ali kaže i da ne može da veruje da bilo ko može takvu neistinu da razglasi i da pomisli da joj na taj način u poslu naudi. Dodaje i da su sezonska sniženja sasvim normalna i uobičajena i da ovo sniženje svakako nije zbog zatvaranja radnje.

Alisina radnja je otvorena svakim danom, sem nedelje, od 8 – 20 časova.

Related posts