RADNO I AMBICIOZNO

U nastavku intenzivnih radova na poboljšanju putne infrastrukture u ovoj godini na području lajkovačke opštine, predsednik opštine Andrija Živković najavljuje prvenstveno radove dogovorene sa Putevima Srbije, ali i brojne druge:

“Trenutno su pripremljeni i čekaju asfalt: put za Vujiće u Jabučju u dužini od 1,3 kilometra, ulica Stevana Sremca (1 250 metara), sokak za Jeliće u Selu Lajkovcu sada u dužini od 300 metara – koji ćemo sopstvenim sredstvima uraditi do kraja godine.

Sada se takođe priprema i plato na prostoru stare Zelene pijace u Lajkovcu, ulica Vojvode Putnika u samom Lajkovcu u dužini od 600 metara je upravo otpočela da se radi.

Očekujemo da i posle prolaska auto – puta kroz našu opštinu 18. avgusta i nabrojani putevi budu asfaltirani. Posle toga nam ostaje samo da sa Putevima Srbije uradimo i put za Petroviće u dužini od 1,2 kilometra i Gajski put koji prolazi kroz Strmovo i Pridvoricu u dužini od jednog kilometra.

Ono što je izvesno, jeste da ćemo iz sopstvenih sredstava do kraja godine uraditi još nekoliko puteva na našoj teritoriji.

Naime, zbog izmene zakonske regulative, novac koji je od ekologije do sada išao lokalnim samoupravama sada uzima država, tako da ćemo morati jesenjim rebalansom budžeta to da prepakujemo. Zbog toga će neki planirani lokalni putevi morati biti izostavljeni iz plana. Sigurno i nakon tog prepakivanja, očekuje se da će nekih pet do šest putnih pravaca biti rađeno iz sopstvenih sredstava.

Očekuje se do kraja avgusta i završetak trase stare ćirine pruge u dužini od 12 kilometara. Deonica je kompletno asfaltirana kroz Donji Lajkovac, trenutno su radovi u Bogovađi i Pepeljevcu i očekuje se da do kraja avgusta bude asfaltirana kompletna deonica do pepeljevačke rampe. Tada će na red doći i put koji je uništen izgradnjom koridora, a to je put koji vodi od rampe ka Pepeljevcu i biće urađen sredstvima države Srbije i Puteva Srbije.

Sigurno i naredna godina biće slična ovoj. Veliki deo sredstava biće ambiciozno opredeljen za poboljšanje putne infrastrukture na teritoriji naše opštine.”

Related posts