PRVA REPUBLIČKA NAGRADA ZA LAJKOVAČKOG OSNOVCA

U konkurenciji 484 rada iz čitave Srbije, Anđela Bojičić, učenica VII/2 lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, osvojila je prvu republičku nagradu na likovno-literarnom konkursu raspisanom povodom obeležavanja XXIX Nedelje zdravih usta i zuba 2019. godine – na temu: „ORALNO ZDRAVLJE ČUVAMO OD NAJRANIJEG UZRASTA”.

Upravo su stigli rezultati republičkog Konkursa i konačno su poznati dobitnici nagrada. Naime, na žiriranje za republičke nagrade poslati su likovni i literarni radovi pobednika regionalnih konkursa, među njima i Anđelin, kao rad pobednika okružnog takmičenja u Valjevu.

Akademski slikar i likovni pedagog Miloje Mitrović, Anđelin predmetni nastavnik i mentor podseća, da je ovo treća uzastopna godina da lajkovački đaci osvajaju prvu nagradu na ovom republičkom konkursu i da se rad lajkovačkih talentovanih likovnjaka plakatira i biva izložen u svim zdravstvenim ustanovama širom zemlje, dodajući da aktiv nastavnika likovne kulture ne miruje ni tokom leta.

Cilj Konkursa je da se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstakne zdravstvenovaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće korišćeni za izradu zdravstvenovaspitnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdralja usta i zuba među opštom populacijom.

Na Konkurs je ukupno pristiglo 484 rada. Izabrani su najbolji radovi. Radove je ocenjivao Žiri u sastavu: Tatjana Šljivar, dipl. istoričar umetnosti, prim. dr Biljana Kilibarda, šef Kancelarije za prevenciju pušenja, mr sc. Nadežda Nikolić. Žiri se sastao 4. juna 2019. godine, pregledao sve pristigle radove, napravio selekciju i uži izbor radova i potom odabrao najbolje radove u svakoj od pet kategorija. Rezultati žiriranja saopšteni su danas.

Related posts