2,2 MILIONA ZA PODRŠKU MLADIMA NA SELU

Načelnik opštinske uprave Živorad Bojičić, upravo je potpisao Odluke o raspodeli sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji opštine Lajkovac u ovoj godini.

Za četiri mlada poljoprivrednika, zapravo dve poljoprivrednice i dva poljoprivrednika, opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 2,2 miliona dinara. Sredstva su dodeljena: Aleksandru Stanisavljeviću iz Jabučja, Ivanu Lazareviću iz Stepanja, Jeleni Ranković iz Nepričave i Mariji Bojičić iz Pepeljevca. Između ostalog, ova četiri mlada poljoprivrednika biće u septembru, kako saznajemo i učesnici predstojećeg studijskog putovanja u Rid, planiranog za poljoprivrednike i stručnjake iz oblasti poljoprivrede sa područja lajkovačke opštine.

“Danas sam potpisao četiri Odluke o raspodeli sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji opštine Lajkovac u 2019.godini. Sredstva u ukupnom iznosu od 2 miliona i 200 hiljada dinara dodeljena su od strane Komisije mladim poljoprivrednicima iz Stepanja, Pepeljevca, Nepričave i Jabučja. Ugovori će biti potpisani sledeće sedmice sa mladim poljoprivrednicima,” kaže ponosno načelnik Bojičić.

Ovo je još jedna u nizu intenzivnih organizovanih programskih mera opštine Lajkovac, finansirana impozantnim lokalnim agrarnim budžetom, u cilju podrške razvoja poljoprivrede i ostanka mladih na selu.

Related posts