DANAS “ISTOK – ZAPAD” LAJKOVAČKOM PRUGOM

Danas 17.jula, takođe od 17 časova, kod Jolića vodenice je “Istok-zapad Lajkovačkom prugom”, multimedijalni program u okviru “Dana vodenica” u kome učestvuju muzičari, pisci, publicisti, narodni stvaraoci, među njima i lajkovački “Lakustik bend”.

Programi u okviru manifestacije Dani Lajkovca, u organizaciji Turističke organizacije Lajkovca, otpočeli su juče kod Jolića vodenice već tradicionalnom manifestacijom “Dani vodenica” i pratećim multimedijalnim programom, u okviru koga su nastupili brojni muzičari, pesnici, slikari i narodni stvaraoci, a specijalni gost bila je vokalna grupa “Šapčanke”.

Potom, u nedelju 28.jula, od jutarnjih časova, kod lovačke brvnare kraj Kolubare, počinje revija kulinarstva “Kolubarski kotlić”. Gost manifestacije “Kolubarski kotlić” je orkestar “Svilen Konac”.

Svi stvaraoci iz Lajkovca i drugih gradova zemlje i inostranstva, mogu se uključiti i u današnji program na Kolubari. Dovoljno je da dođu pola sata pre početka programa u Jolića vodenicu i jave se organizatorima programa i za njih će se naći mesto u kulturnom mozaiku posvećenom promociji vodenica na rekama Kolubari i Toplici.

Za učešće u “Kolubarskom kotliću” potrebno je javiti se lajkovačkoj sekciji lovačkog društva.

Related posts