POZORIŠNA PREDSTAVA “HAMLET U SELU MRDUŠI DONJOJ“

Predstava “HAMLET U SELU MRDUŠI DONJOJ“ je na pozorišnom repertoaru u Lajkovcu u ponedeljak 8. jula od 20 časova u sali KC „Hadži Ruvim“.

Iako napisana 1965. godine, predstava “Hamlet u selu Mrduši Donjoj” i dalje je aktuelna, kao i njeno razotkrivanje ljudskih mana i mentaliteta. Služeći se poznatim predloškom Šekspirove tragedije, Ivo Brešan je stvorio originalno delo, koje svedoči o ljudskoj gluposti, primitivizmu i pokvarenjaštvu.

Glumačku ekipu čine Vladimir Tadić, Žikica Milošević, Aleksandar Petrović, Zoran Avramović, Milan Marković, Mirjana Simić, Slavica Maletić, Voja Raonić, Aleksandar Tadić, Zoran Savković, Dragana Janković, Snežana Jovanović, Nevena Mihajlović, Dragutin Adamović i Marko Milošević.

U pitanju je predstava Amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba, koju je režirao Duško Ašković, koji je uradio i scenografiju i kostime i izabrao muziku. Igra izuzetno veliki ansambl od dvadesetak glumaca, a među njima je i sedam polaznika Škole glume.

Na ovogodišnjem Festivalu amaterskih pozorišta zapadne Srbije u Prijepolju ubsko pozorište osvojilo je nagradu za najbolju predstavu i najbolju režiju, kao i za epizodnu mušku ulogu, kolektivnu glumačku igru i kostimografiju.
Dramu “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” napisao je Ivo Brešan još 1965. godine.

Related posts