OSNOVCI BASNOPISCI IZ PEPELJEVCA TREĆI U DRŽAVI

Na konkursu “Radionica basnopisaca” u organizaciji Zadužbine Dositej Obradovic, u konkurenciji 75 škola iz cele Srbije i preko 450 radova, učenici trećeg i četvrtog razreda IO OŠ “Mile Dubljević” Pepeljevac osvojili su 3. mesto u kategoriji – NAJBOLJI TEKST I ILUSTRACIJA – GRUPNI RAD UČENIKA.

Nagrađen je grupni rad osnovaca iz Pepeljevca: učenica trećeg razreda Ane Macure i Anđele Brdarić, Ane Radovanovic, Aleksandre Bojičić, Danijele Đurić i Marije Mijailović učenica četvrtog razreda.

“Osnovci iz Pepeljevca tek po treći put učestvuju na ovom prestižnom konkursu i već su se našli među nagrađenim radovima za 2019.godinu. Prezadovloljni smo, trud se isplatio i ovo je na samom kraju školske godine još jedan u nizu uspeha učenika naše škole, ali posebno važan” rekla je učiteljica Katarina Marković, neposredno po uručenju nagrada.

Nagrade pobednicima konkursa uručene su danas na prigodnoj svečanosti u Beogradu, a nagrađeni basnopisci, učenice iz Pepeljevca dobile su diplome i prigodan poklon (knjigu za decu njihovog uzrasta) a učiteljice Zbornik radova ranijih učesnika, kao i Dositejeve basne.

Neposredno pre dodele diploma i proglašenja svih pobednika, održana je lutkarska predstava ,,Put oko sveta” u izvođenju pozorišta ,,Pinokio”.

Putovanje učenica i učiteljica iz Pepeljevca na dodelu nagrada u Beograd realizovano je u organizaciji Opštine Lajkovac.
Definitivno, ova školska godina je za lajkovačke osnovce bila posebno berićetna po pitanju nagrada i uspeha na brojnim takmičenjima iz svih oblasti.

Inače, Zadužbina „Dositej Obradović“ već punih jedanaest godina krajem školske godine postaje stecište najboljih radova učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola Srbije, koji pišu i slikaju svoje basne.

S obzirom da je više od 450 radova malih basnopisaca iz svih krajeva Srbije pristiglo na adresu Zadužbine, ovogodišnji žiri u sastavu: Slobodan Stanišić, predsednik i članovi Marija Bišof, Ljubica Beljanski, Suzana Ponjavić i Predrag Todorović, imao je težak zadatak da od velikog broja izuzetnih radova odabere najbolje.

“Vesele životinje, njihove priče i međusobni odnosi, postaju svet priča i odnosa u u kojem mali basnopisci tragaju za pravim vrednostima, izraženim u Dositejevom delu. Zadužbina se od sveg srca zahvaljuje deci, učiteljima i školama koji su uzeli učešća na ovom konkursu, rečeno je danas u Beogradu na dodeli nagrada najboljim basnopiscima.”

Related posts