VELJKO PANTELIĆ NAJBOLJI SEDMAK SRBIJE U POZNAVANJU GEOGRAFIJE AMERIKE

Učenik 7. razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” Veljko Pantelić danas je u trećem i završnom krugu takmičenja u ambasadi SAD u Beogradu osvojio ubedljivo prvo mesto i tako postao pobednik kviza u Srbiji “Poznavanje geografije Amerike”!

Veljko je je 27. i 28. maja sa svojom nastavnicom geografije Dijanom Popović boravio u ambasadi.Bili su smešteni u hotelu “Cepter” i proveli dva zanimljiva dana. Takmičenje je bilo na engleskom jeziku i Veljko je briljirao.Kao pobednik dobio je tablet računar iPad, zanimljive knjige i diplomu.

Da podsetim, prvi krug takmičenja bio je u martu u školi u Lajkovcu i tom priliko su školu posetili predstavnici američke ambasadeTada je pet najboljih sedmaka prošlo u drugi krug, koji je u Lajkovcu bio u aprilu. Od pet sedmaka koji su prošli u drugi krug, Veljko je bio najbolji, a danas dokazao da je najbolji od svih sedmaka iz Srbije koji su učestvovali na takmičenju.

Osnovna škola “Mile Dubljević” u Lajkovcu jedna je od devet škola u Srbiji koja je učestvovala u kvizu američe ambasade „Poznavanje geografije Amerike“. Ovo je sedma godina kviza, a jedan od ciljeva je upoznavanje američke kulture.

Biljana Žujović je ovim povodom za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Ovo je još jedan u nizu zapaženih uspeha lajkovačkih osnovaca. Veljko je zaista postigao veliki uspeh i u jakoj konkurenciji prošao zanimljiv put kroz krugove ovog takmičenja. Bez obzira na plasman, samo učešće u ovoj aktivnosti je zanimljivo, samim tim što učenici do sada nisu imali priliku da stiču znanje na ovakav način. Naravno i druženje sa ljudima sa drugog kontinenta i sa vršnjacima iz drugih gradova u Srbiji će svakako učiniti da stečena znanja iz ove oblasti budu trajna.”

Related posts