10 NAGRADA OSNOVACA NA “VITEZOVOM PROLEĆU”

Lajkovački osnovci bili su zapaženi deo najvećeg festivala za decu na Balkanu „Vitezovo proleće“, koji organizuje književni časopis za decu „Vitez“. Upravo na praznik stvaralaštva za decu i mlade, lajkovački osnovci, učenici škole “Mile Dubljević” okitili su se nagradama. Deca koja su učestvovala na ovogodišnjem nagradnom konkursu, a čiji je organizator Književni časopis za decu „Vitez“ i koja su dobila nagrade su učenici:

I/2
1. Maja Dobrivojević
2. Uroš Antić
3. Lazar Arsenijević

III/2
1. Nemanja Stepanović
2. Stefan Mirković
3. Vladimir Marković

IV/1
1. Sava Radovanović
2. Lenka Grujić
3. Milan Tašić

IV/2
1. Damnjan Simić

Festival je održan sedamnaesti put, u Sava Centru u Beogradu, uz učešće poznatih dečijih pisaca, javnih ličnosti i više hiljada dece, njihovih roditelja i učitelja iz cele Srbije. Konkurs je bio otvoren u časopisu „Vitez“ februara ove godine i trajao je do sredine aprila.
.
“Za decu je ovo jedno posebno iskustvo, jer mogu da i vide i upoznaju pesnike čije stihove uče, čitaju i recituju. Poznati pesnici potpisali su učenicima knjige koje su oni dobili kao nagradu. Ovo je veliki uspeh za učenike, njihove učitelje i školu. Svrha ovog takmičenja nije samo osvajanje nagrada, već i motivacija dece da se bave književnošću, slikarstvom, umetničkim i kreativnim zanimanjima;” rekla je ovim povodom za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka škole Biljana Žujovič.

Related posts