ANĐELA PRVA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

Anđela Milosavljević iz Jabučja osvojila je prvu nagradu na Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama.

Anđela Milosavljević je učenica VI razreda OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju i petog razreda IO Muzičke škole “Živorad Grbić” u Lajkovcu i članica mešovitog hora koji funkcioniše pri lajkovačkom KC “Hadži Rucim”. Osvojila je prvo mesto na četvrtom po redu Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama osnovnih, srednjih škola i gimnazija, održanom u Beogradu. Izuzetno talentovana i muzički nadarena Anđela je u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategotiji osnovaca imala 95 poena na takmičenju.

Takmičenje u pevanju tradicionalnih, etno pesama, posvećeno profesorki Oliveri Đurić, održano je u OŠ “Mladost” na Novom Beogradu.

Anđela Milosavljević je u muzičkoj školi na odseku harmonika u klasi profesorke Jelene Branković, a na takmičenje u Beograd išla je pod mentorstvom svoje nastavnice muzičkog Nevene Dobrosavljević Savić.

Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, svrstano je u rang sa ostalim predmetima i rezultati će se bodovati prilikom upisa u srednje škole.

Related posts