NOVI USPESI LITERARNE SEKCIJE

Literarna sekcija „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca nagrađena je dvema grupnim nagradama na međunarodnim literarnim konkursima u organizaciji Dečjeg kulturnog centra iz Beograda.

Literarna sekcija lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” „Razigrano pero” nagrađena je pohvalom za kvalitet poetskih radova svojih članova na ΙV međunarodnom literarnom konkursu „Lepo je voleti” koji je posvećen delu pesnika Miroslava Antića i diplomom na ΙV međunarodnom literarnom konkursu „Moj smešni svet” koji je posvećen delu književnika Brane Crnčevića. Predsednik žirija koji je odlučivao o nagradama bio je poznati književnik za decu Slobodan Stanišić.

Članice Literarne sekcije „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca Nina Jurišić i Nina Maksimović osvojile su nagrade za svoju poeziju na međunarodnim literarnim konkursima.

“Nina Jurišić, učenica VΙ/3 razreda, nagrađena je na Međunarodnom literarnom konkursu „Najlepša mama na svetu – moja mama” Dečjeg saveza grada Vranja i Kluba mladih umetnika „54” 3. nagradom za pesmu „Najlepša mama na svetu – moja mama”.

Nina Maksimović, učenica VΙ/3 razreda, nagrađena je na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva „Na krilima detinjstva” Udruženja „Panonski dečiji grad” iz Bačke Topole specijalnom diplomom za pesmu „Na krilima detinjstva”, kaže msr Lidija Marić Jovanović, rukovodilac Literarne sekcije „Razigrano pero”.

Related posts