DVE REPUBLIČKE NAGRADE ZA OSNOVCE

Učenici OŠ ,, Mile Dubljević” Lajkovac ponovo su briljirali na republičkom likovnom konkursu, osvojivši prva dva mesta.

Na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, na temu ” PRAVILNA ISHRANA – ULAGANJE U BUDUĆNOST”, prvo mesto osvojio je Uroš Boljanović učenik 6/1, a drugo mesto osvojio je Luka Perić učenik 8/3.

” Naime, najbolji radovi na nivou svih okruga dostavljeni su Centru za promociju zdravlja Srbije “Dr Mila Jovanović Batut”, da bi se izabrao i promovisao najbolji rad. Konkurs je namenjen učenicima u Republici Srbiji, uz ideju da je formiranje pravilnih navika u ishrani važno od najranijeg uzrasta. Cilj konkursa je da se podstakne zdravo vaspitni rad u osnovnim školama na temu pravilne ishrane,” naglasio je za portal LAJKOVAC NA DLANU, mentor nagrađenih učenika, likovni pedagog i akademski slikar Miloje Mitrović.

Nagrađeni radovi učenika na ovom konkursu u narednih godinu dana bivaju u formi promotivnih plakata izloženi u Institutima za javno zdravlje u Srbiji i brojnim zdravstvenim ustanovama, a ovo nije prvi put da lajkovački osnovci beleže zapažene rezultate na ovom republičkom konkursu, kao i na svim važnim likovnim konkursima u okruženju.

Direktorka OŠ ,, Mile Dubljević” Lajkovac Biljana Žujović kaže, da je ponosna na svoje učenike, kojima ova školska godina protiče u znaku brojnih uspeha i nagrada.

Related posts