POZORIŠNA PREDSTAVA “ŠTA ĆEMO SAD“

U četvrtak 9. maja od 20 časova u lajkovačkom Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ biće odigrana pozorišna predstava “Šta ćemo sad“. Po motivima priče popularnog Branka Đurića-Đure, tekst je adaptirao i režirao Erol Kadić. Igraju mladi glumci Ivan Đorđević i Sofija Juričan. U pitanju je komedija koja govori o tankoj liniji između života i pozorišta i u međusobnom odnosu dvoje talentovanih ljudi postavlja pitanje ko će pobediti – pozorište ili život.

“U pozorište idemo da bi smo u njemu našli život, ali ako između života u pozorištu i onog izvan njega nema razlike, onda pozorište nema smisla.”

“Pozorište počinje kada se sretnu dve osobe. Jedna stoji, druga je gleda, to je već početak. Za radnju je potreban susret sa trećom osobom. Tada nastupa život, i mogućnost da se ode vrlo daleko. ”

“Praznina u pozorištu dozvoljava mašti da ispuni ono što nedostaje. Paradoksalno jeste, ali što mašti manje daješ, ona je srećnija, jer je to “mišić” koji voli da se igra. ”

“Gluma je možda jedna od najtežih umetnosti jer iziskuje simultano i savršeno skladno funkcionisanje triju vezu: glumca sa njegovim unutarnjim životom, sa partnerom, i sa gledalištem.”

“Što više pokažemo, manje kazujemo.”

ŠTA ĆE SE DESITI KADA ŽIVOT IZREŽIRA TU TANKU LINIJU IZMEĐU ŽIVOTA I POZORIŠTA?

ŠTA ĆETE GLEDATI KADA SE SAVRŠENO POKLOPE: DOBRA IDEJA, PRECIZNA REŽIJA, I MAESTRALNA GLUMA – ODLIČNA PREDSTAVA!

AKO JE POZORIŠTE OGLEDALO ŽIVOTA, ONDA DOBRO PRIPAZITE U ŠTA GLEDATE!

ONA JE: Mudra, talentovana a NEPOZNATA

ON JE: Mudar, talentovan POZNAT

ŠTA ĆE SE DESITI KADA OSTANU SAMI?

Komedija STA ĆEMO SAD?

Komična situacija u kojoj se nađu ONA i ON nasmejaće vas do suza i postaviti pitanje ko pobeđuje – pozorište ili život!?

Related posts