PODRŽITE “BAJEVAČKU BANDU” U IGRI ZA 2 500 EVRA

Odeljenje 8-6 škole u Bajevcu učestvuje u nagradnom konkursu “Ne prljaj. Nemaš izgovor”. U toku je glasanje publike, koje traje do 18. aprila. Da bi se glasalo potrebno je otvoriti nalog na sajtu “Ne prljaj. Nemaš izgovor”, a potom glasati za pesmicu “Bajevačka banda.” Nagradni konkurs organizuje SBB fondacija, a nagrada nije zanemarljiva i u vidu je nastavnih sredstava po izboru, u vrednosti od 2 500 evra. Školi u Bajevcu upravo predstoji kompletna rekonstrukcija, pa bi ova nagrada uistinu došla u prave ruke.

Svega 11 učenika odeljenja 8-6 OŠ” Mile Dubljević” , IO u Bajevcu, zajedno sa svojim odeljenjskim starešinom i nastavnicom srpskog jezika Aleksandrom Čolaković Ninković i nastavnicom muzičke kulture Nevenom Dobrosavljević osmislili su melodiju i tekst za ekološku pesmicu sa kojom učestvujemo na konkursu SBB fondacije ” Ne prljaj nemaš izgovor”.

“Cilj nam je da probudimo ekološku svest u okruženju, a nagrada od ovog konkursa bi nam značila za modernizaciju nastavnih sredstava u našoj školi. Apelujemo na naše sugrađane da nas podrže i glasaju za naš video.,” kaže za portal LAJKOVAC NA DLANU odeljenski starešina Aleksandra Čolaković Ninković.

SBB fondacija, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, organizuje “Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV”.

IZAZOV je osmišljen kao deo višegodišnje kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” i predstavlja neformalni vid ekološkog obrazovanja učenika osnovnih škola, sa ciljem podizanja ekološke svesti i promovisanja značaja očuvanja životne sredine.
Pobednici svakog od izazova dobiće nagradu za školu koju sami odaberu u iznosu od 2.500 evra, a nastavnik koji je vodio pobedničko odeljenje dobiće tablet, koji će pomoći u daljem unapređenju nastave.

“SBB fondacija je do sada organizovala brojne aktivnosti za mlade, a sada bismo voleli da radimo zajedno sa mladima i menjamo svet oko nas, kako bismo svi zajedno živeli u čistijoj, zdravijoj i lepšoj Srbiji. Cilj projekta ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV’ je da podstaknemo decu da, na kreativan način, razvijaju ekološku svest i etiku, aktivno menjaju svoju životnu sredinu i utiču na njenu zaštitu. Naši izazovi će motivisati učenike da se kroz timski rad i igru kreativno izraze, razvijaju samoinicijativu i pozitivne vrednosti”, izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Tokom dosadašnjih aktivnosti u kviru kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, oko 20.000 dece odgledalo je edukativnu predstavu “Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih knjiga.

U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije i podeljeno 40.000 biorazgradivih torbi.

Kampanju je podržao i veliki broj javnih ličnosti, a u okviru akcija čišćenja tokom četiri godine, očišćene su brojne lokacije u nekoliko desetina gradova.

Бајевачка банда

Related posts