ŽELEZNIČAR POBEDNIK U GRADSKOM FUDBALSKOM DERBIJU

Prolećni deo prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu u Lajkovcu je otvoren gradskim derbijem između Zadrugara i Železničara, koji je odigran danas na stadionu zeleno-belih.

 „Dizelka“ je zasluženo slavila rezultatom 2:0, golovima mladog Miloša Marinkovića već u 4. minutu i iskusnog Riste Ristovića, velikog pojačanja u zimskom prelaznom roku, u 68. minutu.

Zaslužena pobeda Železničara, koji je danas bio znatno bolji suparnik i imao više šansi za pogotke.

Domaćin je jedinu pravu šansu imao početkom drugog poluvremena, kada su pogodili prečku. Tim „dizelke“ je delovao dosta uigranije i spremnije, dok Zadrugar ima puno novih fudbalera koji tek treba da se ukomponuju.

Na lepom danu utakmicu je obeležila fer igra i dosta navijača na tribinama, što je i logično jer su se sastala dva lajkovačka kluba, kao i dobro suđenje.

Ostali rezultati 14. kola: Borac (Lešnica) – Divci 2:1, Cer – Radnički (Klupci) 1:0, Jedinstvo (Vladimirci) – Kačer 1:1, Vrelo Sport – Mladost 3:2 i Radnički (Valjevo) – Ribnica 3:0. Slobodna je bila Osečina, jer je u ovom kolu trebalo da se sastane sa Strmovom, koje je istupilo iz takmičenja.

Tabela: Vrelo 32, Kačer 25, valjevski Radnički, Osečina i Železničar po 20 bodova, Divci 19, Radnički Klupci 18, a po 17 Borac, Zadrugar i Jedinstvo. Mladost i Cer imaju po 14, dok je na začelju mionička Ribnica sa 9 bodova.

Sledećeg vikenda Železničar dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, dok Zadrugar gostuje u Prnjavoru.

Related posts

Leave a Comment