OSNOVCI BRILJIRALI NA TAKMIČENJIMA

Na republičkom takmičenju iz fizike, održanom proteklog vikenda u Kladovu, Matija Ivković učenik 6.razreda O.Š. “Mile Dubljević” iz Lajkovca, pod mentorstvom nastavnice Grozdane Kovačević, sa 90 bodova osvojio je drugo mesto.

Isti učenik, Matija Ivković, se pod mentorstvom nastavnika Živote Đorđevića plasirao i na republičko takmičenje iz matematike, koje će biti 11. maja u Novoj Varoši.

Takođe, pored učenice 7.razreda Ane Milivojević koja se plasirala na republičko takmičenje iz srpskog jezika, plasman na republičko takmičenje iz Književne olimpijade koje će biti održano u Sremskim Karlovcima ima i učenica 8. razreda Dejana Bojović pod mentorstvom nastavnice Zorane Marković.

Proteklog vikenda održano je i okružno takmičenje iz istorije na kojem je Maša Jokić učenica 5.razreda pod mentorstvom nastavnika Rajka Sarića osvojila prvo mesto, a učenik 6.razrda Filip Grujičić pod mentorstvom nastavnice Stanice Milošević deli prvo mesto sa još dva vršnjaka. Za učenike 5.i 6. razreda okružno takmičenje je najviši nivo takmičenja kada je istorija u pitanju.

Related posts